ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

ΛΕΞΙΚΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Αμπερώρια (ΑΗ)
Η μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε έναν συσσωρευτή μπαταρία. Είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του ρεύματος σε ampere επί το χρόνο αποφόρτισης. (Παράδειγμα: 100 αμπερώρια σημαίνει πως μπορεί να δώσει ηλεκτρικό ρεύμα ενός αμπέρ επί 100 ώρες, ή 10 αμπέρ σε 10 ώρες, ή και 100 αμπέρ σε 1 ώρα)
Αποδοχή φόρτισης
Η ποσότητα του ρεύματος σε αμπερώρια, την οποία αποδέχεται ο συσσωρευτής σε μια καθορισμένη κατάσταση φόρτισης, θερμοκρασίας και τάσης φόρτισης σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Βαθιά εκφόρτιση
Η κατάσταση, κατά την οποία ένα στοιχείο είναι πλήρως αποφορτισμένο και χρησιμοποιεί ρεύμα χαμηλής τάσης, η οποία πέφτει κάτω από την τελική τάση αποφόρτισης.
Βραχυκύκλωμα
Η παράκαμψη του ρεύματος σε ηλεκτρική συσκευή ή καλώδια, συνήθως με πολύ χαμηλή αντίσταση, που προκαλεί τη ροή υψηλής ποσότητας ρεύματος.
Εκφόρτιση
Είναι εξασθένιση είτε από αποθήκευση μακράς διαρκείας και ως εκ τούτου μη χρήση είτε από χρήση.
Γείωση
Η αγώγιμη σύνδεση ενός ακροδέκτη ηλεκτρικού κυκλώματος με το έδαφος ή άλλο αντικείμενο μηδενικού δυναμικού.
Διάβρωση
Η καταστροφική χημική αντίδραση υγρού ηλεκτρολύτη με αντιδραστικό υλικό  π.χ. αραιωμένο θειικό οξύ σε σίδηρο, η οποία προκαλεί παράγωγα της διάβρωσης, όπως τη σκουριά.
Διαχωριστήρας
Διαχωριστής μεταξύ των θετικών και των αρνητικών πλακών ενός στοιχείου, που επιτρέπει στη ροή του ρεύματος να το διαπεράσει.
Ηλεκτρολύτης
Είναι οποιοδήποτε διάλυμα παρέχει ελεύθερα κινούμενα ιόντα και έτσι καθίσταται ηλεκτρικά αγώγιμο.Τα υδατικά ηλεκτρολυτικά διαλύματα είναι γνωστά ως ιοντικά διαλύματα.Υπάρχουν όμως, πέρα από υγρά διαλύματα ηλεκτρολύτες σε μορφή Gel.
Ηλεκτρικό στοιχείο
Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με χημική αντίδραση. Αυτό γίνεται εφικτό με την βοήθεια των θετικών πλακών, των αρνητικών πλακών, τον ηλεκτρολύτη, τους διαχωριστήρες και το περίβλημα.
Ικανότητα ψυχρής εκκίνησης (CCA)
Αριθμός των αμπέρ που μπορεί να απόδοση ένας συσσωρευτής μολύβδου οξέος σε -17.8C για 30 δευτερόλεπτα και να διατηρήσει τουλάχιστον 1.2 volt ανά στοιχείο.
Κύκλος
Η μεταβολή της κατάστασης μίας μπαταρίας, από φορτισμένη σε αποφορτισμένη και το αντίθετο, αποτελεί ένα κύκλο.
Πλάκα αρνητική
    Πλαίσιο από χυτό μέταλλο που περιέχει πορώδες ενεργό υλικό από μόλυβδο. 
Πλάκα θετική
Πλαίσιο από χυτό μέταλλο που περιλαμβάνει το ενεργό υλικό διοξείδιο του μολύβδου.
Πλέγμα
Το πλαίσιο από κράμα μολύβδου που στηρίζει το ενεργό υλικό και είναι αγωγός του ρεύματος.
Ρεύμα
Είναι η προσανατολισμένη κίνηση ηλεκτρικών φορτίων ή φορέων ηλεκτρικού φορτίου, κατά μήκος ενός ηλεκτροφόρου αγωγού.
Χωρητικότητα
Είναι η ποσότητα της ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί και μετριέται σε Amper / Ώρα (Αh) σε εκφόρτιση 1 ώρας, 5 ωρών, 10 ωρών ή 20 ωρών ανάλογα με τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευαστής.
Τάση
Είναι η ηλεκτρική δύναμη που κινεί τα ηλεκτρόνια (που είναι τα αρνητικά φορτία) μέσω των καλωδίων.
Τεχνολογίας GEL
Ο ηλεκτρολύτης είναι σε μορφή GEL και ακινητοποιημένος μέσα σε διοξείδιο του πυριτίου. Το GELέρχεται σε στενή επαφή με την πλάκα μέσω μικροπορώδους διαχωριστήρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ